HTML

Gonosz autós

A rosszmájúság netovábbja

Friss topikok

Linkblog

Beköltöztek a pusztából a belvárosba

2010.12.20. 12:43 Gonosz Autós

 

Új, nem éppen kedves szomszédok jelentek meg a ház földszintjén, ahol lakom. Valahonnan a délkeleti agglomerációból jöttek, egy pártízezres városhoz közeli tanyavilágból. Mi ezzel a gond? Nem a tanyáról származás ténye, hanem az, hogy az új környezetebn is azt hiszi, még otthon van. Ha idegen környezetbe kerül valaki, legalább megpróbálhatná megfigyelni, mi hogy történik a környezetében. Maradjunk egyelőre a közlekedéssel kapcsolatos hülye szokásoknál.

 

Kezdjük a parkolással: talán nem fél méterre az útpadkától kellene megállni a keskeny utcában. Nem kellene úgy megállni, hogy a fél autó belóg a szomszéd ház mélygarázsbejárata elé. És egy alsó-középkategóriás kisautóval nem kellene úgy parkolni, hogy két autó helyét elfoglalja. Szólni neki nem lehet, rögtön felháborodik, miért bántjuk...

Elsőbbségadás. Lehet hogy a mező szélén kevés az útkereszteződés, de a belvárosban igen sok van. Kinek val elsőbbsége? Aki hamarabb odaér? Valószínűleg így gondolja.... A korábban sértetlen autón napról napra szaporodtak a sérülések, a jobb oldalon. Ideje lenne megismerkedni a jobbkéz-szabállyal.

A sokadik ütközés után derengeni kezdett az új szomszédnak, hogy valami nem stimmel. Ezek után igyekezett elsőbbséget adni a jobbról érkezőknek. Egyszer csak CSATT, balról. Ideje megismerkedni az „elsőbbségadás kötelező” táblával...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gonoszautos.blog.hu/api/trackback/id/tr112527775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása