HTML

Gonosz autós

A rosszmájúság netovábbja

Friss topikok

Linkblog

Minek nekem téli gumi?

2010.12.15. 12:25 Gonosz Autós

 Az autósok egy része nem hajlandó belátni: a téli gumit nem viccből fejlesztették ki. Még ha nem is veszi meg, legalább be kellene látni, hogy szükség van rá...

40 éves kollégám szerint (egy mérnök...) teljesen felesleges. Miért? Mert régen, amikor még Ladákkal és egyéb keleti csodákkal volt tele az ország, akkor sem volt. És mégis megéltünk valahogy...

Na persze. Kérdezz meg egy mentőst, miket látott korábban, és mit lát ma. Vagy akár egy rendőrt, aki rég óta helyszínel.

Ja, és tükörjégen a téli gumi is megcsúszik, akkor meg minek?

Sajnos nem ennyire egyszerű a dolog. Senki nem mondta, hogy a téli gumi mindig tökéletesen tapadni fog. De a nyárinál lényegesen jobb hidegben. A téli abroncsok anyagszerkezete teljesen más, 7 fok alatt lényegesen jobban tapad a nyárinál. A nyári gumi 7 fok alatt keményebbé válik, leromlik a tapadás. A téli viszont lényegesen puhább, a tapadása lényegesen jobb. Havon is, jégen is jobban tapad. Nehezebben csúszik meg, és ha csúszik, akkor is jobban lassul csúszás közben.

 

Sokaknak sajnos ez nem számít, csak mondják a magukét. De legalább másokat ne etessünk hülyeséggel...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gonoszautos.blog.hu/api/trackback/id/tr402517306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása